Coperta fata-verso

Coperta fata-verso

marți, 5 aprilie 2011

...sa citeasca numai cei ce au ochi sa vada printre randuri!

Mondenitate


                     Vodka cu suc de mere. O contopire atât de armonioasă şi exotică, sa zicem şi toutuşi la îndemana oricui. E ca o evadare din monoton, e ca o ploaie de vară menită să mai destindă şi să racorească puţin atmosfera.
                                 De ce evadare? De ce ploaie de vară? Simplu,dragii mei. Gândiţi-vă la modernul nostru prieten, pe buzele căruia se găseşte, aproape în fiecare seara îndemnul: ''hai să bem o bere!''. Şi aş putea să merg puţin mai departe într-o încercare destul  de hotarată şi totuşi fragilă, de a combate berea la plastic, pe care o consider de maxim prost gust. E unul din stindardele kitch-ului care a colonizat România şi încă vreo câteva ţărişoare de aceeaşi categorie de prin sud-estul bătrânului continent. Berea la plastic face parte dintr-o familie dubioasă şi din păcate puternică, în care se mai găsesc negreşit maneaua, telenovelele, şi autoturismele bavareze fara număr (sau cu număr de Franţa, Italia, Bulgaria). Familia e cu siguranţă mai mare, însă nu ăsta e subiectul principal. Şi de-asta spun că vodka cu suc de mere e o evadare. Consum-o într-una din serile  tale obisnuite de bere, cu aceeaşi prieteni şi,dacă mai adaugi şi câteva cuburi de gheaţă şi nişte banale paie, atunci orizonturile şi aşteptările tale de până atunci se vor lărgi puţin. E ca un condiment şi are rol de a spori diversitatea şi, consumată în cantităti decente, îţi poate face seara mai frumoasă sau, cel puţin, altfel.
                                   Acesta, dragii mei, nu este un îndemn denaturat menit să sporească consumul de alcool (asta ca să le tai elanul speculanţilor cu chef de criticat), întrucât eu recomand vodka cu suc de mere celor care ORICUM ies în fiecare seară (sau nu tocmai) la bere. Bineînţeles, consumul excesiv de aproape ORICE, dăunează grav sănătăţii. Însă, ceea ce consider şi mai grav este consumul excesiv de KITCH, care dăunează grav şi aproape ireversibil bunelor moravuri. Aşa că, v-aştept la un pahar de vodka cu suc de mere. Şi musai, să stăm jos la o masă şi să ascultăm ceva acorduri ambientale, poate un buddha bar, caffe del mar etc. Vă invit şi vă provoc chiar, dragii mei, să lăsaţi chiar şi pentru o singură seară berea la plastic şi maneaua în portbagajul automobilului fără număr... Dacă veţi face toate astea, cu siguranţă, la urmatoarele alegeri nu veţi mai exercita presiuni atât de mari asupra ştampliei pe numele celui care v-a urat cândva SĂ TRĂIŢI BINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu